Rachid

Utbildning

Mittuniversitet, Östersund Magister i informatik

Saarbrucken Universitet- Saalandes Bachelor in Computer science


Erfarenhet

Högskolan Väst Webbutvecklare · 06/2015 – pågående

Jag har ihop med fem andra utvecklare ansvarat för backend och frontend samt integrationer mot hela skolan databasen och produkthanteringssystem. Målet är att utveckla en responsive"new look" till alla väst högskolan systemet .

Rachid utvecklade en intern mobile responsive systemet som visade loggar och testresultat för olika alla produkter. Största delen av arbetet bestod av back-end och front-end utveckling programmering vilket resulterade i en användarvänlig och grafiskt intern mobile.

 1. MVC, javascript ,jQuery, SQL, CSS3,TFS,Visual studio, Unix, GIT,Team foundation system, Agile, Scrum..
 2. Unit test, acceptance test, BDD, TTD, Episerver..

Ericsson AB Systemutvecklare/Webbutvecklare · 03/2014 – 06/2015

Jag har ihop med fem andra utvecklare ansvarat för backend och frontend samt integrationer mot Ericsson produkthanteringssystem. Målet är att utveckla och hantera hela ericssons "nodes"data produktvisningen till en fullskalig portalen .

Rachid utvecklade en intern mobile portal som visade loggar och testresultat för olika noders produkter. Största delen av arbetet bestod av back-end och front-end utveckling programmering vilket resulterade i en användarvänlig och grafiskt ren intern mobile portal.

 1. Python, PhP, MVC, javascript ,jQuery, SQL, Perl, Unix, GIT, Gerrit, Redmind, Agile, Scrum, Scrumban

Resource Point AB IOS/Android utvecklare · 07/2013 – 03/2014

Hos Resource Point arbetar jag som IOS/Android utvecklare på ett spännande kundprojekt på uppdrag av företaget SoToSpeak AB. Applikationen förvaltar och supportar ett driftsystem, för språkinlärning. www.sotospeak.se för mer information. Systemet hanterar den pedagogiska delen och specifikt flödet av kommunikation.

I detta projekt använder jag mig av den nya Phonegap tekniken, eftersom kunden vill vara ”plattformsoberoende” och kunna leverera mot alla plattformar (Android, iOS, Blackberry X, Windows 8).

 1. Nodejs, MVC, javascript ,jQuery, SQL,GIT, Gerrit, Redmind, Agile, Scrum

Odd Fellow Servitör · 2011 – 2013

Odd Fellow är Göteborgs är en prisbelönta restaurang med återkommande höga placeringar i restaurangguiden White Guide.

Här arbetade jag som timanställd servitör. Min ambition var att jag skulle lära mig bättre svenska medan jag sökte arbete som utvecklare.

Vox link solutions, Tyskland IT specialist · 2007 – 2008

Vox link är en leverantör av ”nästa generations affärssamarbete” och kommunikationslösningar. Vox link arbetar med enhetlig kommunikation, realtidsvideor, kontaktcenter, nätverk och relaterade tjänster till företag av alla storlekar världen över.

Min roll var att bygga ut och underhålla delar inom flerkanalsteknik, callcenter delen där även lösningar inom Click2Call, click2chat och click2video ingick.

 1. Managed SQL Server 2005 & Exchange 2007, och över 300 användarkonton i Active Directory.
 2. Managed och uppdaterade workstation och bärbara datorer..
 3. Supported och underhålls servrar och backuper.
 4. Avaya, Suse, NX , Redhat, Solaris ,SQl server, Active directory..

Mediaplazza – Jet Multimedia Group Webbutvecklare · 02/2003 - 01/2007

Mediaplazza – Jet Multimedia är ett medelstort webdigital-företag med fokus på e-handelslösningar för B2C såväl som B2B. Arbetade här innan jag började studera och extra under studietiden. Nedan ett urval av projekt.

Utveckling av webbaserat verktyg där kunderna kunde granska och skicka innehåll till Mediaplazzas server.

Utveckling av webbaserat verktyg för internhantering av supportärenden. Kommunikation mellan SMS-leverantör och Mediaplazza servergateway.

 1. PHP, Javascript, Mysql, photoshop

Språk

 • Franska
 • Tyska
 • Engleska
 • Svenska
 • Arabiska
 • Hebreiska